Ti på topp

Ti på topp er et fjellvandringstilbud for folk i alle aldrer, og et lystbetont bidrag til forbedret helse. Du får flotte naturopplevelser og forbedrer din fysiske styrke. Du har et mål å gå etter, som trekker deg ut i den flotte naturen vi har her i Balsfjorden. Årets Ti på topp-sesong er fra 1. mars til 30. september 2017. Se turbeskrivelser under kartet.

Generelt om toppene:

Vi har tre kategorier av topper. Lette, moderate og krevende. Syv lette, åtte moderate og åtte krevende.  De lette toppene egner seg godt for folk flest som liker å gå i fjellet - også for barn. De moderate toppene finnes i ulike vanskelighetsgrader, de kan variere i lengde og ha noen bratte partier. Noen av disse egner seg likevel også for barn.  Krevende topper er for folk som er vant til å ferdes i fjellet, og vant til å takle stigninger og lange turer. To av disse toppene, Fugltind og Kvannfjellet, er ikke verre enn at det går greitt å ha barn med opp. Vi snakker her om topper over 1000 meter.

Turhefte for Ti på topp i Balsfjord får du kjøpt på Rema 1000 Storsteinnes, i Kiosken i Nordkjosbotn og Coop Marked Meistervik. Det koster 200 kroner og da får du med registreringskort.

På toppene finner du turpostkasse, innvendig i lokket står koden for toppen. Du noterer kode og dato for besøket på kodekortet ditt, og skriver deg inn i gjesteboka for den aktuelle toppen. Du kan registrere toppbesøket via telefon (SMS), på telltur.no, men alle må likevel levere inn registreringskort. Dette kan leveres i Rådhuset på Storsteinnes, eventuelt kan du sende inn registreringskortet ved til Helmer Hemmingsen, 9050 Storsteinnes. Frist for alle registreringer er 15. oktober.

Startstedene er merket med 10 på topp-skilt, og med kartoppslag for den enkelte topp. Merkingen ellers er på trær og steiner med rød maling (spray). På områder hvor det er lite trær og steiner kan det være merket med oppsatte pinner. På noen av de høyeste toppene er det også brukt varder.

Toppene som er med i år: